A leggyorsabb segítség:A NIOK Alapítvány és az OTP Bank támogatásával.Adományozz 1 hívással vagy sms küldéssel 250 Ft-ot!

JELKÉPES ÖRÖKBEFOGADÁS

Támogassa az árva gyerekeket!

Rengeteget tehet az afrikai gyerekekért már havi 3000 Ft támogatással. Ennyi pénz fedezi egy gyerek havi étel- és gyógyszerellátását.

Havi 6000 Ft pedig az étel- és gyógyszerellátáson felül egy gyermek iskoláztatását is biztosítja a helyi, falusi iskolában. Egyenruhára, füzetekre, iskolának fizetendő díjakra (pl. biztonsági őr) kell gondolni.

Tovább...

A kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő gyerekek magyar támogatók segítségével bentlakásos magániskolában tanulhatnak, amelynek tandíja évi 125 000 Ft. Előfordul, hogy ezt az összeget több támogató közösen biztosítja, ezért egy gyermeknek több örökbefogadó szülője is lehet. A bentlakásos iskolában oktatást, szállást és élelmet is kapnak a gyerekek egy éven át.

Ezen költségek tájékoztató jellegűek, bármilyen adományt szívesen fogadunk, akár rendszeresen, akár egyszeri alkalommal.

A honlapunkon lévő fényképek alapján lehet választani, hogy melyik gyermeket szeretné jelképesen örökbe fogadni. Tovább...

A emailcímre várjuk a jelképes örökbefogadással kapcsolatos leveleiket, kérdéseiket. Személyesen minden részletet tisztázni tudunk.

Mivel még nincs minden gyereknek jelképes örökbefogadó szülője, szeretnénk tisztázni, hogy egyelőre nem lehet kiugróan nagy megkülönböztetést tenni támogatott és nem támogatott gyerek között: pl. ha élelmiszert veszünk az adományból, akkor természetesen minden gyerek kap belőle. Ha azonban egy gyermek iskoláztatását vállalja fel a támogató, akkor egyenesen az iskolának fizetjük be a tandíjat.

Lehetőség van arra, hogy a támogató felvegye a kapcsolatot az "örökbefogadott" gyerekkel. Ha egy nagyobb gyerekről van szó, aki elmúlt 12 éves, azzal angolul lehet levelezni, ha még kicsi, akkor kint járt önkénteseink tudnak mesélni róla, akik mindegyik gyermeket - kivéve azokat, akik újonnan kerültek az árvaházba - nagyon jól ismernek, hiszen hónapokat töltöttek velük.

Az otthonban nagy a fluktuáció, sokszor váratlanul kikerül egy gyerek (előkerül valamilyen rokon, aki befogadja stb.). Ha az Ön esetében ilyen előfordulna, igyekszünk Önt azonnal értesíteni. Kenyában dolgozó önkénteseink szerencsére naprakész információval tudnak szolgálni, illetve az apácáktól is kapunk híreket levélben vagy sms-ben.

A korábban jelképesen örökbefogadott, de azóta a családhoz vagy a rokonokhoz visszakerült gyerekekről itt olvashat:
Tovább...

A jelképesen már örökbefogadott gyerekekről itt olvashat:
Tovább...

Támogassa projektjeinket!

A jelképes örökbefogadás mellett lehetőség van projektek közvetlen támogatására Is. Párhuzamosan több fejlesztést is végzünk annak érdekében, hogy a gyerekek minél szebb és gazdaságosabb környezetben élhessenek. Épületet újítunk fel, vizesblokkot alakítunk ki, napelem- rendszerrel csökkentjük az áram költségeket. Új munkatársakat alkalmazunk, akik az árvaházban, óvodában, iskolában vagy a farmon szorgoskodnak. Amennyiben ezeket a céljainkat támogatná, s ezzel nem csak 1 gyermek sorsán szeretne közvetlenül javítani, kérjük írjon a email címre.

CSATLAKOZZON ÖNKÉNTESEINKHEZ!

Ha Ön is szeretne (Te is szeretnél) segíteni és egy dinamikus, fiatal csapat tagja lenni, jelentkezzen önkéntesnek a email címünkön! Minden támogatás óriási segítség az afrikai gyerekeknek, ezért minden segíteni kívánó, lelkes jelentkezőt nagy szeretettel fogadunk csapatunkba.

Szívesen várjuk ötleteit és hozzászólásait a munkánkkal kapcsolatban. A jövőben különböző programokon (jótékonysági koncertek, futóversenyek, fesztiválok, vásárok, egyéb események) keresztül szeretnénk minél több embert megszólítani, ezek szervezéséhez és lebonyolításához várunk lelkes önkénteseket.

Önkéntesként lehetőség van kimenni Kenyába dolgozni, ahol a kint dolgozó apácák nagy szeretettel várnak minden segítséget.

Tovább...

Önkéntesek

A Taita Alapítvány magyarországi munkájában közel 30 önkéntes vesz részt aktívan.

2006 őszén egy Írországban élő magyar pár látogatott el a burai árvaházba egy napra, hogy megnézzék az ott élő gyerekeket és vigyenek nekik könyveket, ruhákat, édességet.

Már több magyar önkéntes dolgozott az általunk támogatott árvaházban. A többségük több hónapig Kenyában tartózkodott. Borbély Emese, Bővíz Ferenc, Bíró Kincső, Mosonyi Erzsébet, Pór Emese, Szegedi Andrea, Csordás Ágnes, Radó Orsolya, Radó Lívia, Schaffler Ágnes, Tokay Réka, Kramcsák Tímea, Alkér Katalin, Böröcz Beáta, Borbély Enikő, Hijmans Mirjana, Gaál Enikő, Kozalek Petra, dr. Kutnyánszky Valéria, Telegdy Júlia és Hirling Zsolt, Mayer Bence, Tüske Andrea, Modla Zsuzsanna, Siomos Angéla, Herczku Zoltán, Ferencz Helga és Szántó Veronika, Mészáros Panna és Szarvas Péter, Bódizs Barbara, Domonyai András, Kovács László, Törőcsik Béla.
Történeteiket itt olvashatja

Önkénteseink:

Szeretnénk bemutatni néhány önkéntesünket, akik kiemelkedő munkát végeznek.

Bőviz Ferenc
Jelenleg Budapesten élek, pénzügyi szakirányon tanulok, eközben egy nemzetközi tanácsadócégnél igyekszem tapasztalatokra szert tenni. Szabadidőmben filmeket nézek, olvasok, koncertekre járok, amatőr szinten fotózok, kiflit mártogatok kefirbe. Szeretek utazni, megismerni más kultúrákat és embereket. Régóta él bennem a tenni vágyás a Föld erőforrásinak aránytalan elosztásával szemben. A Taita Alapítvánnyal a Google hozott össze, majd 2007 elején 3 hónapot töltöttem Kenyában a gyerekekkel. Azóta itthon próbálok segíteni nekik az Alapítványon keresztül.

Csordás Ági
Közgazdász-marketinges végzettségemmel sokáig egy telekommunikációs cégnél dolgoztam. Szabadidőmben utazgattam, szervezkedtem, de szerettem volna az energiámat olyanra fordítani, ami látható módon segít legalább néhány embernek. Mindig imádtam gyerekekkel foglalkozni, ezért ebben az irányba keresgéltem. 2008-ban teljesen megváltozott az életem, közben szerencsére megismerkedtem a Taitásokkal, s azóta is aktívan részt veszek a szervezet munkájában. Sőt 2008 végén 2 hónapot segítettem közvetlenül a burai árvaházban, ahova azóta is visszahúz a szívem.

Ferencz Márta
Nagymaroson élő, angoltanár, fotográfus vagyok. Hobbim az utazás, de vágyam szerint nem turistaként, külső szemlélőként járom az országokat, hanem próbálom a helyi emberek mindennapjait élni, úgy közlekedni, ahogy ők közlekednek, azt enni, amit ők esznek, belelátni a kultúrájukba, vallásukba annyira, amennyire a rövidebb-hosszabb ott-tartózkodások ezt lehetővé teszik. Így kerültem Kenyába is, a Gyerekotthonba is, ahol fél évet töltöttem.

Halász Noémi
Húsz éves egyetemista vagyok, biológia-földrajz szakon kezdtem a tanulmányaimat, a Szegedi Tudományegyetemen. A gyerekeket nagyon szeretem, ezért is készülök pedagógusnak. 3 éve vagyok önkéntes az alapítványnál. Mivel nem Budapesten élek, így olyan munkákban tudok segíteni, amiket online is megoldhatok, például a szórólapok, plakátok, üdvözlőlapok készítésében. Szabadidőmben sokat foglalkozom fotószerkesztéssel, és ezt itt kamatoztathatom. Kiskorom óta közel áll hozzám Afrika, és úgy gondolom, hogy az alapítvány által támogatott a gyerekek megérdemlik, hogy jó körülmények között élhessenek és tanulhassanak. Remélem, hogy a tanulmányaim elvégzése után ki tudok majd utazni az árvaházba segíteni.

Mosonyi Erzsébet
Mosonyi Erzsébet, gyógypedagógiai asszisztens, kézműves és játék terapeuta vagyok. Főállásban egy főiskola tanulmányi osztályán dolgozom, szabadidőm nagy részében kézműves foglalkozásokat vezetek, szervezek, bábozok, és kézilabdázom. A játék- és művészet-terápiát jól fel tudom használni a fejlesztőpedagógiában, amikor gyerekekkel foglalkozom. A Taitával Kapolcson ismerkedtem meg, és azonnal megfogott a kint élő gyerekek sorsa. 2007-ben két alkalommal is jártam az árvaházban, először 2 hónapot, majd 3 hetet, és amíg tehetem, minden évben szeretnék kilátogatni. Megszerettem a burai gyerekeket, hiányoznak és örülök, hogy abból, ami vagyok sok mindent otthagyhattam. Vallom, hogy a szeretetnek nagy ereje van, aminek a segítségével számtalan dolgot tudtam tanítani nekik, és én magam is sokat tanultam tőlük.

Radó Lívia
Okleveles közgazdász vagyok, 2003-ban végeztem Sopronban. Húgom, Radó Orsolya révén kerültem kapcsolatba a Taita Alapítvánnyal. 2009-ben Orsival együtt voltam a burai árvaházban, és nagyon fontossá váltak számomra a gyerekek. Azóta folyamatosan segítem az alapítvány munkáját, pályázatírással és rendezvényszervezéssel. Szinte minden nap gondolok a gyerekekre, és természetesen bármikor visszamennék Kenyába.

Radó Orsolya
Érettségi után a Pécsi Tudományegyetem Német Nyelvészet és Irodalom szakán szereztem diplomát 2003-ban. A Nemes János Általános Iskolában, szülőfalumban, az alsó tagozatosokat tanítom német nyelvre. Mindig is szenvedélyem volt Afrika, ezért döntöttem úgy, hogy önkéntesként fogok dolgozni egy afrikai árvaházban. 2008 októbertől 2009 januárig dolgoztam a Taita-hegyekben. A kenyai gyerekek nagy hatással voltak rám, és amióta hazajöttem, itthonról segítem őket. Az alapítványnál pályázatírással és rendezvények szervezésével azon dolgozunk, hogy minél több támogatót szerezzünk azért, hogy a gyerekek mindennapi ellátását és megfelelő oktatását biztosíthassuk. Szeretek fotózni, és a pillanat megörökítése egy gyermekarcon keresztül különösen fontos számomra. Fotókiállításaimon ezért látható nagyrészt gyermekportré.

Stoller Krisztina
A Közgázon szociológia szakos hallgató vagyok. A Taitával egy magyar, árva gyereket segítő alapítványon keresztül ismerkedtem meg 2006-ban. Szerettem volna valami értelmes és jó dolgot is belevinni egyetemista éveim hétköznapjaiba, így kezdtem el önkéntesként segíteni.
A Taita az egyik alapító tagja a Magyar Afrika Platformnak, amely egy ernyőszervezetként jött létre, elsősorban a hazai Afrika-stratégia létrehozására. Az Afrika Platformban 2007 őszétől főtitkárként és koordinátorként képviselem immár nem csak a Taita Alapítvány érdekeit. Biztos vagyok benne, hogy az összefogásunk hangja egyre magasabb szintre fog elérni.

Székely Nóra
A nevem Székely Nóra, Emese unokatestvére vagyok. Az ő révén lettem tagja az alapítványnak, melynek munkáját önkéntesként segítem. Az ELTE magyar és francia szakán végeztem, jelenleg ügyfélszolgálaton dolgozom. Szabadidőmben olvasok, zenét tanulok, sétálok vagy filmeket nézek, emellett szívesen foglalkozom gyerekekkel. A Taita számomra mindig figyelmeztető jelként szolgál, mennyire szerencsésnek érezhetem magam a körülményeim miatt, és hogy milyen fontos segíteni egymást az életben. Vágyam, hogy eljussak Kenyába, és személyesen is megismerjem az ottani életet.

1% FELAJÁNLÁSA

Örömmel vesszük, ha adójának 1%-át az alapítványunk részére ajánlja fel.

Taita Alapítvány Afrikai Gyermekekért

Adószám: 18121427-1-41

Nyomtatható 1% nyilatkozat

TÁMOGATÁS

Bankszámlaszámunk: 16200223-10017911
További részletek...

ELLENŐRZÉS

Éves beszámolóinkat megtalálhatja itt.

Aktuális gyűjtésünk:

Új épülettel bővül az árvaház. Amire még szükség van ahhoz, hogy lakhatóvá váljon a kétszintes épület: vakolás, plafon, ablaküvegek, néhány ablakkeret, belső ajtók, illetve festés. Ez összesen kb. 1 millió kenyai shilling, azaz jelenleg 2.8 millió forint.

Rendszeres segítség

"Jelképes örökbefogadás", egy gyermek rendszeres anyagi támogatása.

Szponzoráció

Vállalkozások, cégek szponzorációját várjuk, akik adományaikkal hozzá tudnának járulni céljaink eléréséhez, hogy közös eredményeket érhessünk el Kenyában.

Önkéntes munka itthon

Az alapítványt önkéntesek működtetik.

Kiutazás

Lehetőségeink szerint biztosítjuk az árvaházban az apácák melletti, segítő önkéntes munkát. Az utazást személyes elbeszélgetés előzi meg. A kijutás költségét az önkéntesek finanszírozzák. Írjon emailt a címre!

Árak Kenyában:

Az árakat példaként azért írtuk le, hogy adományozáskor segítségre szolgálhassanak.

iskolai egyenruha 2 700 Ft
papucs, szandál 300 Ft/ db
Bura-Voi közlekedés 450 Ft
10 kg hús vasárnaponként 6 000 Ft
100 kg krumpli (2 hétig elég) 10 000 Ft
25 kg csirketáp 8 000 Ft

 

Kiemelt támogatóink

Vodafone Magyarország Alapítvány

Belső Főállású Angyalok blogja

2011 óta a Vodafone Magyarország Alapítvány kiemelt és folyamatos támogatója alapítványunknak. Minden évben két Vodafone-os alkalmazott egy-egy hónapot tölt a burai árvaházban, hogy a vállalat által finanszírozott projekt megvalósításában segítsen.

2012-ben egy könyvtárat hoztunk közösen létre: építettünk egy új termet, ahová polcokat, asztalokat vásároltunk, hogy nyugodtan tudjanak tanulni az iskolások, illetve rendes kis könyvtárat rendeztünk be.

2013-ban már nagyobb fába vágtuk a fejszénket: egy kísérleti projektet finanszíroz a Vodafone Magyarország Alapítvány: új, magas táp- és vitaminértékű haszonnövényeket honosítunk meg az árvaház földjein. A munkálatokat Domonyai András (MonJardin!) vezeti és koordinálja, a vállalat munkatársai pedig egy-egy hónapon keresztül támogatják a munkáját.

Bán István
Orgonaművész, aki több alkalommal adott koncertet a Mátyás templomban a kenyai árvák javára.

Simon Irén és barátai
Több zsák ruhát és játékot küldtek ki Burába az árvaházba, összesen 50 kg ajándék érkezett a gyerekekhez.

Papp Krisztina
Köszönjük a több éves kitartó támogatást a Hotel Regnum Residence-nek.
Honlapja

Galkol Kft.
Honlapja
Munkatársaik több alkalommal is vállalták szóróanyagok nyomtatását, ill. kreatív tervezését is.

Balázs László
Honlapja
László megálmodta Anasa (Öröm) figuráját, aki a márciusi jótékonysági koncertünkön szerepelt az önkéntesek oklevelén. Alapítványunkhoz kapcsolódó munkáit megnézhetitek itt
Taita Alapítványról
Taita Alapítvány bemutatása
Önkéntességért oklevél
Afrika Ünnepe meghívó

Csuvarszki Pálné
Honlapja
Gabriella nemezből elkészítette Anasa figuráját.

Patakné Csordás Gyöngyvér
Honlapja
Gyöngyvér Gaphet jelképes örökbefogadó szülője.

Solt Éva Vilma
Limpimpi mesél a barátságról című mesekönyve óvodásoknak, kisiskolásoknak és azoknak szól, aki szeretik, hogy egy-egy mese elvarázsolja és kirepítse őket a hétköznapokból. Éva 20 könyvet ajánlott fel alapítványunknak, amelyekért adományokat kaphatunk.